Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z deníku expedice Po stopách Yettiho - den jedenáctý

23. 4. 2015

Poslední den pátrání nás lákal k aktivitám nádherným ránem. Sluníčko zářilo, profesor i docenti byli napjatí a ostatní členové expedice unavení a plni očekávání. Rozcvička byla ve stylu Hare Kršna a spolu s lektorem Honzou ji vedl i náš profesor. Tanec, zpěv a úsměv byl dobrým příslibem. Dopoledne byli naši experti otestováni i s ostatními členy jiných expedic a soutěžili o pobyt na víkend pro dvě osoby. I z těchto důvodů se do otázek zakousli velmi zodpovědně. Následovala pohodová vycházka k mechovému jezírku okořeněná mnoha hrami. Oběd, odpolední klid a pak jedna z posledních šancí, jak završit expedici úspěchem. Kniha velkého stromu nám vyjevila tajemství. Yetti měl rád nějakou zatím neznámou melodii a její název bylo nutno zjistit. Po náročné vědecké práci plné vyjmenovaných slov, která bylo nutno dvakrát kódovat, jsme konečně vše odhalili. Tuto melodii pak naši experti museli nastudovat a zahrát na ozvučné roury BOOMWHACKERS. Vše se podařilo téměř bez podpory vedení a o to je výsledek cennější. Velmi jsme se těšili na večer, kdy mělo dojít k lákání sněžného muže. Po večeři jsme sledovali námi vytvořené hudební videoklipy a fotografie z celého průběhu pobytu a také se dozvěděli, kdo vyhrál víkendový pobyt. S radostí konstatujeme, že vítězkou se stala naše Veronika Knapová. Budiž jí sláva! Jde jen o potvrzení, že členové naší expedice jsou opravdu na vysoké vědecké úrovni. A pak už náslodovala nejdůležitější chvíle celé expedice, chvíle, která měla určit to, zda se vrátíme s úspěchem nebo bez něj. Opatrně a bez hlesu jsme se spolu s ostatními kolegy rozmístili v terénu, nachystali hlavní návnadu - Yettiho korálky, zazpívali znovu onu tajemnou melodii pro zvýšení efektu a čekali, čekali, čekali, čekali..... a pak to přišlo. Se zaburácením se vřítil obrovský dvounožec přímo před nás, divoce se komíhal, vydával mnoho podivných zvuků a nezadržitelně se blížil naší návnadě. Když spatřil své milované korálky, jeho chování se změnilo. Uchopil je do svých mohutných rukou, mazlil se snimi a odskotačil pryč. Po chvíli se vrátil a užaslým členům expedice zanechal opodál velkou bednu laskomin, patrně uloupenou ze skladů jiných expedic (mají si to hlídat). Pak zmizel a již více nebyl spatřen. V našem týmu zavládlo nepopsatelné nadšení. Našli jsme ho, viděli, vyfotografovali! Rozhodli jsme se jej nepronásledovat a chytat a raději jej ponecháme v jeho přirozeném prostředí ve vysokých horách Nepálu. Expedice tedy splnila svůj hlavní cíl a se slávou se může zítra vrátit leteckým speciálem domů do vlasti. Již teď máme informace, že letadlo z Káthmandu přistane na ranveji číslo 1532 u ZŠ Bulharská kolem 15:30 hod. Tak náš slavný návrat nezmeškejte a buďte spolu s novináři u toho. Těšíme se na vás!

 

Vaši Yettologové

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace

(Lucie Truhanová, 24. 4. 2015 13:48)

Gratulujeme všem badatelům a vedoucím expedice k úspěšnému cíli !!! Moc děkujeme za každodenní zprávy do DENÍKU Z EXPEDICE. Vaše psaní bylo napínavé a vtáhlo nás do děje :-) Myslím, že mnozí z nás dospělých, by se takovéto "Expedice na Yettiho" s radostí zúčastnili také :-) Každopádně si určitě všichni malí badatelé tento zážitek ponesou až do dospělosti!Moc děkujeme za Vaše úsilí a trpělivost :-) !!!!

DĚKUJEME

(MAJČINIKOVÁ OLGA, 24. 4. 2015 12:08)

VŠEM ČLENŮM EXPEDICE PO STOPACH YETTIHO MOC GRATULUJEME, ŽE DOŠLI DO CÍLE.DĚKUJEME TAKY PROFESORŮM ZA KRASNÝCH 11 NAPÍNAVÝCH DNŮ PRO NAŠE DĚTI. BYL TO UŽASNÝ ZAŽITEK I PRO NÁS RODIČE .KAŽDÝ VEČER JSME NETRPĚLIVĚ OČEKAVALI DALŠÍ INFORMACE O VAŠI EXPEDICI A BYLO TO ČIM DÁL VÍC NAPÍNAVÉ ČTENÍ.TED UŽ VÍME, ŽE NAŠE DĚTI JSOU VYTRVALÉ, SAMOSTATNÉ A HLAVNĚ STATEČNÉ, DÍKY VÁM.VĚŘTE, MOŽNA JEDNOU ZAPOMENOU VAŠE JMÉNA, ALE NIKDY NEZAPOMENOU TO, CO JSTE JE NAUČILI A CO S VÁMI ZA TĚCH KRASNÝCH DLOUHÝCH 11 DNŮ PROŽILI.UŽ SE TĚŠIME AŽ DNES VŠICHNI STATEČNÍ BADATELE DOLETÍ Z DALEKEHO NEPALU ZPĚT DO EVROPY.NOVINAŘI BUDOU NETRPĚLIVĚ VÁŠ LET VYHLIŽET AŽ PŘISTANETE.SLÁVA NAZDAR VÝLETU , AT UŽ JSTE TU.PŘEJEME HLADKÉ A BEZPEČNÉ PŘISTÁNÍ.

Gratulujeme k uspesnemu zakonceni expedice!

(Romana W., 24. 4. 2015 9:31)

Vsem Vam moc dekujeme, ze jste se detem postarali o nezapomenutelne zazitky! Tesime se na vypraveni.

Super

(Petra Glasnáková, 24. 4. 2015 7:28)

Taky gratulujeme k úspěšně završené expedici, která se (snad) obešla bez větších ztrát na zdraví a životech. Pane učiteli, moc děkujeme!!! :-) :-)

Sláva!!!!

(Žaneta Balcarova , 24. 4. 2015 5:32)

Sláva, nazdar vítězům!!!!.... Veliká gratulace k splnění expedice, už se moc těšíme na fotky a důkazy a hlavně na všechny malé cestovatele. Dnes vás s nadšením budeme očekávat na letišti, přejeme ať let proběhne v klidu a máte hladké přistání ;-)