Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z deníku expedice Po stopách Yettiho - den desátý

22. 4. 2015

Nejlepší rozcvička pobytu se nesla ve znamení baletek. Grand plié, arabes, apod. pro nás už nejsou cizí pojmy. Sluníčko se po celý den snažilo dokazovat, že už opravdu začalo jaro a příjemně nás hřálo. Děti byly dopoledne ničeny ve velké sobí hře a po návratu z ní se řada z nich odebrala do pelechu. Konečně jsou tedy děti unaveny, jak to má být. Oběd byl spestřen výměnou příborů za hůlky a na stolující děti byl božský pohled. Některé se s pokrmem vypořádaly bravurně, jiné to pojaly jako boj o sousto. Už dlouho jsme se u jídla tak dobře nepobavili. A pak, že je jídlo nuda. Není! Odpolední klid byl ukončen návštěvou rozjásaných tanečníků z Hare Kršna, kteří rozjuchali všechny děti zpěvem a tancem. Pak už byl opět čas na seriozní vědeckou yettologickou práci. Náš tým získal důležitou nápovědu v podobě korálků, které Yetti údajně ztratil. Mladí vědci tedy prováděli složité matematické výpočty, které opravdu vedly k objevení velkých kamenných korálků. Na ně se zítra pokusíme Yettiho nalákat. Před večeří jsme pak trénovali Yettiho řeč v podobě hry Uga Buga. Po večeři následovalo večerní čtení, koupel, zuby a spánek. Zítra bychom měli naše snažení završit. Vědecký tým je přesvědčen, že jsme Yettimu blízko blizoučko, ale vše se prokáže až zítra. Držte nám pěsti, ať to vyjde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Renáta Zálesná, 23. 4. 2015 22:02)

Zdravíme celou dospělou osádku a hlavně p.prof.Kuznecova,ze trpělivě psal všechny tyto zprávy,nám ocekavajicim rodičům....(aspoň u nás,tedy)
Vtipné poznamky a komentáře dne,bavili celou rodinu....Opravdu smekám klobouk před vámi,pane Prof.Vy jste pomohl našim dětem bravurně zvládnout důležité tři roky ve škole a navíc jste nám i jim dokazal,ze škola muže byt i zábavná a to je moc důležité.Preji Vám hodně sil a stálého elánu,protože noví prvnacci se budou mít na co těšit!!!! ;-))

Pozdrav

(Šáchovi, 23. 4. 2015 20:30)

Zdravíme celou výpravu a děkujeme panu profesorovi Kuzněcovovi za pravidelné a podrobné každodenní zprávy o průběhu. Věříme, že už máte za sebou koulovačku s Yettim a užíváte si poslední večer této výpravy. Moc se na Vás těšíme a přejeme hladký průběh zpáteční cesty.
Šáchovi

ZVĚDAVOST

(MAJČINIKOVÁ OLGA, 22. 4. 2015 22:27)

TAK OPĚT ZDRAVÍME VŠECHNY BADATELÉ A ČLENY EXPEDICE Z EVROPY.KAŽDY DEN ČTEME VAŠE SPRAVY A JSME MOC NAPJATI JAK DOPADNE VAŠE PÁTRÁNÍ PO SNĚŽNEM MUŽI.STÁLE TADY NIC JINEHO NEPROBÍRÁME NĚŽ VAŠI EXPEDICI A UŽ POMALU UZAVÍRAME SAZKY JESTLI SE VÁM PODAŘÍ YETTIHO NAJÍT NEBO ASPON ZAHLEDNOUT ,JE TO STRAŠNĚ MOC NAPÍNAVÉ.TAKŽE DRŽÍME PĚSTIČKY AT HO NAJDETE ,CHYTNETE A VŠEM UKAŽETE.JSTE DOBŘÍ A MOC VAM VŠEM FANDÍME ALE TAKY SE UŽ NA TY NAŠE MALE BADATELE,CESTOVATELE MOC TĚŠÍME. A UŽ TED JSME NEDOČKAVI A ZVĚDAVI JAK TO ZITRA VŠE DOPADNE.

...že by cíl????

(Žaneta Balcarova , 22. 4. 2015 22:01)

Milí cestovatelé a badatelé, už máte jen pár krůčků k završení expedice a tak Vám všichni z Evropy držíme pěsti, ať máte velikanske štěstí a tu chlupatou bílou potvůrku zahlednete ne-li chytnete :-D Tak vzhůru do boje, poberte všechny zbývající síly a hurá na něj!!!!!